Etusivu » Ajankohtaista

Ajankohtaista

Sukupolvenvaihdos vauhdittaa Lapua-ketjujen kasvuaLEHDISTÖTIEDOTE 6.11.2014

 

 

 

Pohjoismaiden johtavan kuljetinketjujen valmistajan, Lapua-ketjut Oy:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Jorma Luoma on luovuttanut puolet omistamistaan yhtiön osakkeista pojalleen Tuomas Luomalle, joka on toiminut yhtiön markkinointipäällikkönä vuodesta 2008. Tämän järjestelyn seurauksena Tuomas Luoman omistus yhtiössä on noussut 50 %:iin ja Jorma Luoman osuus vastaavasti laskenut 40 %:iin.

 

Kolmantena osakkaana yrityksessä jatkaa toistaiseksi Tuomas Luoman veli, Teemu Luoma, mutta näidenkin osakkeiden siirtymisestä Tuomas Luomalle on olemassa esisopimus, jonka perusteella siirto toteutunee kevään 2015 aikana. Näiden järjestelyjen lopputuloksena Tuomas Luoma tulee ensi keväänä omistamaan yhtiöstä 60 % ja Jorma Luoma 40 %.

 

Jorma Luoma tulee jatkamaan yhtiön hallituksen puheenjohtajana ja Juha Mikkola toimitusjohtajana. Tuomas Luoma on nimitetty yhtiön varatoimitusjohtajaksi ja hallituksen jäseneksi. – Nyt on sopiva aika päästää nuorempi polvi remmiin jatkamaan yrityksen kehittämistä. Hallituksen puheenjohtajana aion kuitenkin vielä osallistua aktiivisesti yhtiön johtamiseen, toteaa Jorma Luoma.

 

Tuomas Luomalle valtikan siirtyminen isältä pojalle oli luonnollinen asia, jota on valmisteltu jo vuosikausia. – Tämän muutoksen myötä voin olla täysivaltaisemmin mukana siivittämässä yhtiömme kehitystä ja kasvua, Tuomas Luoma kertoo.

 

Rohkeita valintoja tarvitaan

Lapua-ketjut on ollut viime vuosina kovassa kasvuvauhdissa. Yrityksen liikevaihto on kaksinkertaistunut vuodesta 2010 ja nousee tänä vuonna noin 6,5 miljoonaan euroon. Työntekijöitä yhtiössä on 50 ja sesonkiaikoina 60. Lisäksi yhtiö työllistää useita alihankintayrityksiä Etelä-Pohjanmaan alueella.

– Kasvumme edellytyksenä ovat innovatiiviset ja huippulaadukkaat tuotteet, uusien markkina-alueiden valtaaminen sekä uraauurtavat liiketoiminta- ja yhteistyömallit, selventää toimitusjohtaja Juha Mikkola.

Yhtiö onkin käynnistänyt toisiaan täydentävien välitystuotteiden markkinoinnin ja myynnin. Uuteen tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa Hitachi-rullaketjut Japanista, John King Chains -takolenkkiketjut Englannista, Snapidle-ketjukiristimet USA:sta sekä Köbo-rullaketjut ja -ketjupyörät Saksasta. Edellä mainittujen edustusten myötä yritys pystyy palvelemaan kaikkia valmistavan teollisuuden toimialoja niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

 

Lisätietoja:

 

Lapua-ketjut Oy

Jorma Luoma

hallituksen puheenjohtaja

puh. 0500 369 133

jorma.luoma@lapua-ketjut.fi

 

Juha Mikkola

toimitusjohtaja

puh. 040 554 0512

juha.mikkola@lapua-ketjut.fi

 

Tuomas Luoma

varatoimitusjohtaja

puh. 044 325 3897

tuomas.luoma@lapua-ketjut.fi

 

Lapua-ketjut Oy

Lapua-ketjut Oy on Pohjoismaiden johtava kuljetinketjujen valmistaja saha-, sellu-, paperi-, lämpövoima- ja kemianteollisuudelle. Yrityksen toiminta käynnistyi vuonna 1947 sotakorvaustoimituksista. Tänään Lapua-ketjut on merkittävä erikoisketjujen toimittaja Pohjoismaissa, Baltian maissa ja Venäjällä. Vientiä on myös Latinalaiseen Amerikkaan, Afrikkaan sekä Kaukoitään. Vuonna 2002 ketjunvalmistus siirtyi yksityiseen omistukseen. Yritys työllistää Lapualla sijaitsevassa toimipisteessä noin 50 henkilöä. Vuonna 2013 Lapuaketjujen liikevaihto oli 6 miljoonaa euroa.

 

› Lataa lehdistötiedote


Takaisin uutisiin

Valitse kestävin

KYSYTTÄVÄÄ KETJUISTA?

Soita +358 (0)6 435 1200